(095) 756-35-76
(096) 081-50-18
График работы:
Пн-Сб 8:00-20:00

Як вибрати хресних батьків

До цього питання потрібно підійти з усією відповідальністю. В першу чергу, це повинні бути православні християни, адже вони дають обітницю Богу, що виховають хрещеників віруючими людьми. Хрещеним необхідно пройти бесіди, щоб священик міг зрозуміти, чи можуть обрані батьками люди бути хрещеними. Бувають такі випадки, коли батюшка пропонує відкласти Хрещення, щоб хресні могли трохи більше дізнатися про Православну віру (але це дуже рідко), таку відповідь потрібно сприйняти зі смиренням і постаратися виконати послух.
Як вибрати хресних батьківЯк вибрати хресних батьків

Хрещеними можуть бути повнолітні люди. Вони не повинні бути подружжям на момент Хрещення. До слова, в подальшому хресні також не можуть створювати сім'ю.

Чи можна хрестити дитину без хресних?


Хрещені даються дитині для того, щоб поручитися перед Богом за дитину в тому, що він виросте православним християнином. Їх турбота, увага, допомога готовність бути поруч в будь-яку хвилину допомагають маленькій людині воцерковлятися, знайомиться з основами віри Христової.
Чи можна хрестити дитину без хресних?Чи можна хрестити дитину без хресних?

Звичайно, в житті бувають різні випадки і обставини. Якщо так склалося, що хрестити потрібно терміново і нікого немає поруч, хто б міг стати хрещеним, Таїнство відкладати не потрібно. Батюшка його проведе і без них. Іноді священики, які здійснюють обряд Хрещення, самі стають хрещеними. Але все ж якщо є час і можливість, подумайте, кому ви могли б доручити цю важливу місію. Якщо серед ваших близьких не знайшлося такої людини, зверніться за порадою до батюшки. Він може підказати когось із парафіян храму.
Як вибрати кума?Як вибрати кума?

Додамо, що до 1917 року «заочними хрещеними» могли бути тільки члени імператорської родини. Тобто вони погоджувалися бути хрещеними батьками немовляти, але при здійснення Таїнства в храмі не були присутні.