(095) 756-35-76
(096) 081-50-18
График работы:
Пн-Сб 8:00-20:00

Хрещення близнюків

Хрещення людини - це завжди свято. Якщо хрестять близнюків, то ця подія є подвійним святом. Тому воно вимагає посиленої підготовки і особливої уваги. Чим раніше Ви почнете готуватися до цієї події, тим краще. Ми звикли все відкладати на останній момент, а потім похапцем і поспіхом, що і як встигли, то і зробили. Свята повинні бути приємними винятками. Тим більше, що Хрещення діток є не простим святом, а Таїнством Церкви.
Хрещення близнюківХрещення близнюків

Потрібно заздалегідь пройти співбесіду з батюшкою в храмі. Батьки і хресні батьки повинні знати на пам'ять деякі молитви, усвідомлювати свою відповідальність у справі християнського виховання дітей. Якщо у Вас народилося відразу двоє дітей, то у кожного немовляти повинні бути свої хресні батьки, які будуть відповідати перед Богом за церковне життя своїх хресних діток. У восприємники краще вибирати людей віруючих, в житті яких виявляються добре ставлення до людей і жертовна любов.

Ви повинні заздалегідь вибрати імена діткам, з якими можна хрестити в Церкві. Імена повинні відповідати списку імен, що знаходиться в Святцях. Ім'я дитини при Хрещенні відповідає імені його духовного покровителя. У день пам'яті святого відзначатиметься День Ангела дитини або його іменини. Щоб більш усвідомлено підійти до вибору імені дитини, варто ознайомитися з житіями святих, пам'ять яких відбувається Церквою ближче до дня народження або Хрещення діток.
Таїнство Хрещення близнюківТаїнство Хрещення близнюків

Якщо близнюки однієї статі, то можна їм купити однакові хрестильні набори для хлопчиків або дівчаток.

При народженні та Хрещенні близнюків більше радості, але і більше клопоту. Тому не забудьте запросити на Таїнство Хрещення і на Хрестини бабусь, подруг і інших близьких людей, які зможуть Вам допомогти. Потрібно, щоб ті, хто братиме в процесі більш активну участь, були заздалегідь знайомі з малюками. Тоді дітки не заплачуть від страху перед незнайомими людьми.
Хрещення близнюківХрещення близнюків

Дорогі батьки близнюків, не соромтеся просити про допомогу! У Вашій ситуації це природно не тільки під час Хрещення, а й в усьому догляді за малюками, особливо перший час. І знайте, що якщо Вас Господь благословив народженням відразу двох діток, то Він пошле Вам сили і можливості на все необхідне для їх благополучного зростання і виховання.

Успіхів Вам і допомоги Божої!